Copyright 2024 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Отново е 15 септември – първият учебен ден! Празник, както за тези, които нетърпеливо прекрачват прага на училището за първи път, така и за онези, които отново влизат в класната стая вдъхновени и жадни за знания.

Началото на учебната година винаги предизвиква много усмивки и трепетно вълнение от страна на ученици, родители и учители. Така е и днес – дворът на любимото училище сияе с пъстроцветната си украса и от празничното настроение на малки и големи.

По традиция тържеството започна с химна на Република България и вдигане на националния флаг. С марша на Ясеновци бе посрещнато знамето на училището, а празничен  водосвет за здраве и благоденствие отслужи от отец Огнян. Водещите - Вероника и Александър от 11. а клас, представиха и официалните гости: Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, Марин Маринов – народен представител в 49-тото Народно събрание, Ася Йотова – старши експерт по организация на средното образование в Регионално управление на образованието – София-област, Ивета Билева – председател на Обществения съвет на СУ „Христо Ясенов“, представители на сдруженията с нестопанска цел в Етрополе в лицето на председателите Владимир Александров и Ивайло Георгиев.

По случай откриването на учебната година г-жа Мила Манчева – директор на СУ „Христо Ясенов“ приветства всички присъстващи. В своето слово тя благодари на родителите за съпричастността и подкрепата, пожела на учениците упоритост в учението, успехи и призови места през новата учебна година, а на учителите здраве, всеотдайност и удовлетвореност.

Приветствия бяха отправени от г-н Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе и Марин Маринов – народен представител в 49-тото Народно събрание. От името на г-жа Росица Иванова – началник на Регионалното управление на образованието – София-област, приветствие поднесе и г-жа Ася Йотова.

Празничната програма продължи със стихове, рецитирани от развълнувани първокласници и петокласници, с песни и танци, които огласиха училищния двор. Училищният звънец по традиция постави началото на новата учебна година и учениците от дванадесети клас поведоха първолаците към техните класни стаи, към пътя на знанието и сбъдването на мечтите. С нетърпение и приповдигнато настроение ги последваха и учениците от останалите класове.

Благодарение на ентусиазма и усилията на екипа ни, училището посрещна своите възпитаници в освежени кабинети и класни стаи. Новата учебна година започва с вяра и надежда да е здрава, вдъхновяваща и  успешна за всички ученици, учители и родители. Да бъде!

Галерия (очаквайте)