Copyright 2024 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Отново е 15 септември – първият учебен ден! Празник, както за тези, които нетърпеливо прекрачват прага на училището за първи път, така и за онези, които отново влизат в класната стая вдъхновени и жадни за знания.

Началото на учебната година винаги предизвиква много усмивки и трепетно вълнение от страна на ученици, родители и учители. Така е и днес – дворът на любимото училище сияе с пъстроцветната си украса и от празничното настроение на малки и големи.

В периода от 27 до 29 юли 2023 година г-жа Петя Георгиева - учител по български език и литература и вдъхновяващ библиотекар в СУ "Христо Ясенов", взе участие в XII Национална конференция за насърчаване на четенето под наслов Хармонията Писано слово - рисунка, която тази година се проведе курортен комплекс Боровец. Пред любители на книгата и четенето от цялата страна тя представи свои добри практики и интересни идеи. Презентацията й можете да видите ТУК.

 

За втора поредна година РУО – София-област, съвместно с Националната спортна академия „Васил Левски“ и Технически университет – София, организира форум в подкрепа на учителите, изправили се пред предизвикателствата на дигиталните технологии. Г-жа Цветина Стаменова - учител по български език и литература в СУ "Христо Ясенов", представи една от своите идеи за STEAM урок С устрем и слово... Презентацията й можете да видите ТУК.

Една креативна идея за финал на учебната година донесе на децата от 2.б клас приятни емоции, веселие и... уникални картини за спомен! А на родителите интересна изненада.

Емоционален, вълнуващ, затрогващ... И радостен, но и малко тъжен... Денят, в който зрелостниците се сбогуват с любимото училище, е наистина незабравим! За випуск 2023 такъв ще остане днешният 16 май.